tisdag 1 juli 2008

Bakning?

I helgen ska jag testa min nya Kenwood för första gången. Vad bättre än att baka sega maränger, för att prova på motorn i maskinen ;)
Har även tänkt köra på marmoriserade varianter med chocklad.

Ingredienser
7 st äggvitor, 5.25 dl strösocker, 100 g mörk choklad 70%


Gör så här

1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.


(Tips! När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.)

Inga kommentarer: